Στους Υπολογιστές...και e-πρώτοι


Το ECDL e-kids είναι ένα σύστημα αξιολόγησης δεξιοτήτων χρήσης Η/Υ για παιδιά ηλικίας 9-12 ετών, μέσα από ένα εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό περιβάλλον.

Στόχος του ECDL e-kids είναι να εξοικειώσει τους μικρούς μαθητές με τους Υπολογιστές, μέσα από ένα μαγευτικό εκπαιδευτικό ταξίδι στην Ευρώπη και τον κόσμο που εξάπτει την φαντασία και προκαλεί τη δημιουργικότητά τους, καλύπτοντας επτά (7) θεματικές ενότητες.

Μέσα από το ECDL e-kids το παιδί:

Αποκτά και αποδεικνύει τις δεξιότητες του στη χρήση των βασικών λειτουργιών ενός Η/Υ και τις βασικές γνώσεις του στην Πληροφορική
Μαθαίνει τη φιλοσοφία των τεστ πιστοποίησης και προετοιμάζεται για συναφείς μελλοντικές αξιολογήσεις
Αναπτύσσει τη φαντασία και τη δημιουργικότητά του
Παράλληλα, ανακαλύπτει πολλές πληροφορίες για τις χώρες της Ευρώπης και του Κόσμου, ακούει τον εθνικό τους ύμνο και βλέπει τις σημαίες τους.
Φτιάχνει παζλ, κάρτες, σελιδοδείκτες, αφίσες και δημιουργεί το προσωπικό του άλμπουμ με φωτογραφίες από το «ταξίδι» του.


Το ECDL e-kids έχει σχεδιαστεί από ομάδα έμπειρων Παιδαγωγών και Μηχανικών Πληροφορικής και φέρει την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του Ιδρύματος ECDL. Για την εξασφάλιση της Παιδαγωγικής αρτιότητας της εφαρμογής e-kids, στην υλοποίησή της έχει συμμετάσχει τριμελής Ομάδα Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού, με επικεφαλή τον κ. Ιωάννη Σπαντιδάκη, Επίκουρο Καθηγητή του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κρήτης.